Krumplileves kolbásszal és tojással a Levesek kategóriában
A krumplit hámozzuk meg, majd mossuk meg és vágjuk kockákra. A kolbászt vágjuk karikákra.
Tegyük fel a krumplit kb. másfél liter vízzel főni. tegyük bele a kolbászt, a fűszereket és a Delikátot is. Hozzuk forrásba, majd főzzük puhára a krumplit kb. 15 perc alatt.
A lobogó levesbe egyenként üssük bele a tojásokat. Hagyjuk, hogy a fehérje annyira megkeményedjen, hogy nagyon ne essen szét. Majd ezután üssük bele a következő tojást. Főzzük további 2-3 percig.
A tejföllel és a liszttel készítsünk egy sima habarást és habarjuk be vele a levest. Főzzük 4-5 percig, hogy kissé besűrűsödjön és a liszt nyers íze elmenjen. A végén még ízesíthetjük egy kis borecettel is.