Krumplilángos
Krumplilángos
  • timer130 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • lisztesebb jellegű burgonya - 50 dekagramm
  • liszt - 25 dekagramm
  • élesztő - 3 dekagramm
  • langyos tej - 200 milliliter
  • só - 2 teáskanál
  • cukor - 1 teáskanál

A sütéshez

  • olaj - darab

Elkészítés:

  1. A héjas burgonyát sós vízben főzzük puhára. Még forrón hámozzuk és törjük össze. Hagyjuk kihűlni.
  2. 1 dl langyos tejben keverjük el a cukrot. Futtassuk fel benne az élesztőt
  3. A lisztet keverjük el szárazon a sóval. Adjuk hozzá a kihűlt, összetört burgonyát.
  4. Öntsük hozzá a felfutott élesztőt.
  5. Adjuk hozzá fokozatosan a maradék langyos tejet. Dagasszuk alaposan. Kézzel 15-18 perc, géppel 7-9 perc. A tésztának rugalmas, vágható állagúnak kell lennie.
  6. Takarjuk le egy konyharuhával, tegyük meleg helyre. Hagyjuk kelni kb. 30 percig.
  7. Lisztes felületen nyújtsuk 1-1.5 cm vastagságúra.
  8. Kevés forró olajban, időnként megfordítva süssük 4-5 percig.
  9. Papírtörlőn csepegtessük le a felesleges olajat. Tálaljuk a kedvenc feltétünkkel.