Feltöltve:

Krumplilángos

timer 130
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

lisztesebb jellegű burgonya50 dekagramm
liszt25 dekagramm
élesztő3 dekagramm
langyos tej200 milliliter
2 teáskanál
cukor1 teáskanál

A sütéshez

olaj

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A héjas burgonyát sós vízben főzzük puhára. Még forrón hámozzuk és törjük össze. Hagyjuk
    kihűlni.

  2. 2. lépés

    1 dl langyos tejben keverjük el a cukrot. Futtassuk fel benne az élesztőt

  3. 3. lépés

    A lisztet keverjük el szárazon a sóval. Adjuk hozzá a kihűlt, összetört burgonyát.

  4. 4. lépés

    Öntsük hozzá a felfutott élesztőt.

  5. 5. lépés

    Adjuk hozzá fokozatosan a maradék langyos tejet. Dagasszuk alaposan. Kézzel 15-18 perc,
    géppel 7-9 perc. A tésztának rugalmas, vágható állagúnak kell lennie.

  6. 6. lépés

    Takarjuk le egy konyharuhával, tegyük meleg helyre. Hagyjuk kelni kb. 30 percig.

  7. 7. lépés

    Lisztes felületen nyújtsuk 1-1.5 cm vastagságúra.

  8. 8. lépés

    Kevés forró olajban, időnként megfordítva süssük 4-5 percig.

  9. 9. lépés

    Papírtörlőn csepegtessük le a felesleges olajat. Tálaljuk a kedvenc feltétünkkel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Lángos

timer 130"
mood Könnyű
thumb_up 2

Kenyérlángos

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 3

Kefíres lángos

timer 15"
mood Közepes
thumb_up 0

Sajtos-tejfölös lángos

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lángos

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lángos

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Krumplis-húsos mini lángos

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0

Kenyérlángos

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0

Burgonyalángos maradékból

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Lángos

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0

Töltött lángos

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Sajtos tejfölös lángos

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Langalló, kenyérlángos

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre