Krumplifőzelék
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 dl
  • burgonya - 1 kilogramm
  • liszt - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A burgonyát pucoljuk meg, és vágjuk fel karikákra. Ne hagyjuk víz nélkül, mert ebben az esetben a krumpli gyorsan megbarnul. Tegyük egy edénybe, és engedjünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje, és tegyük fel a tűzhelyre főni.
  2. Amikor felfőtt, sózzuk, dobjuk bele a babérlevelet, és morzsoljunk rá bőven majorannát.
  3. Kb. 25 perc alatt közepes lángon megpuhul a burgonya, ekkor egy kis tálban keverjük csomómentesre a lisztet egy kis vízzel, és ezt öntsük rá, miközben kevergetjük a főzeléket.
  4. Amint újra felfő a főzelék, mehet hozzá a tejföl, de vigyázzunk, ne öntsük rá rögtön, hanem vegyünkl elő egy tálat, amiben a tejfölt és a főzelékből egy kis levet összekeverünk. Ez azért kell, hogy ne csomósodjon össze a tejföl a főzelékben.
  5. Tejföl hozzáadása Ezután adjuk hozzá ezt a masszát a főzelékhez, várjuk meg, amíg újra felforr az étel, és kész is van.