Krumplifőzelék
Krumplifőzelék
  • timer55 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 450 gramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • olaj - dl
  • babérlevél - 5 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 1 kilogramm
  • liszt - 2 evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • só - 1 evőkanál
  • pirospaprika - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Egy edénybe beleöntjük az olajat és rárakjuk az apróra vágott hagymát. Megpirítjuk, rárakjuk az őrölt paprikát és felengedjük 2 dl vízzel. Belerakjuk a megpucolt, megmosott, kis kockákra vágott burgonyát, a sót, a Delikátot, az összezúzott fokhagymát, az őrült borsot és a babérlevelet. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a burgonyát. Fedő alatt közepes lángon megfőzzük,
  2. időnként megkeverjük és ha kell, a vizet még pótoljuk. Ha kész, egy tányérban a tejfölt a liszttel jól kikeverjük és behabarjuk a főzeléket. Ha kell, utólag fűszerezzük.