Feltöltve:

Krémsajtos csigák

timer 150
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krémsajt (mascarpone)25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor12 dekagramm
liszt40 dekagramm
1 kávéskanál

A töltelékhez

baracklekvár10 dekagramm
arany mazsola3 evőkanál
barackpálinka2 cl
őrölt fahéj0.5 kávéskanál
őrölt szegfűszeg0.5 kávéskanál
gyömbérpor1 csipetnyi
barna cukor9 dekagramm
durvára vágott dió3 evőkanál

A tetejére

tojás1 darab
tej2 evőkanál
fahéj1 teáskanál
kristálycukor5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A krémsajtot, a Ramát és a cukrot kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, és "mindig lisztes" kézzel egybedolgozzuk. Három részre osztjuk, egyenként folpackba tekerve minimum két órát a hűtőben dermesztjük.

2. lépés

A lekvárba szórjuk az arany mazsolát, merülőmixerrel darabosra vágjuk, majd barackpálinkával, szegfűszeggel és gyömbérrel ízesítjük.

3. lépés

A hűtőből kiveszünk egy cipót, alaposan lelisztezett deszkán fél centi vastagra elnyújtjuk. Megkenjük a lekvár harmadával, beszórjuk barna cukorral, mazsolával, dióval. Szorosan feltekerjük, majd a rudat ismét folpackba tekerve mélyhűtőben fél órát dermesztjük.

4. lépés

Ugyanezt tesszük a maradék tésztákkal is. Sütés előtt 1 centis szeletekre felvágjuk, majd ezeket a csigákat sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymás mellé lerakjuk.

5. lépés

Tetejét lekenjük tejjel felvert tojással, megszórjuk fahéjas kristálycukorral. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem