Krémsajtos füstölt lazac, grillezett burgonyával
Krémsajtos füstölt lazac, grillezett burgonyával
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • burgonya - 4 darab
  • olíva olaj - 0.5 dl
  • kapribogyó - 1 evőkanál
  • füstölt lazac - 20 dekagramm
  • apróra vágott kapor - 1 evőkanál
  • natúr krémsajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a burgonyákat, kenjük be olíva olajjal és szúrkáljuk meg villával. Süssük 180 °C sütőben 40 percig, majd hűtsük ki.
  2. Vágjuk fel a burgonyát vastag szeletekre. Ezután keverjük össze a lereszelt fokhagymát a maradék olíva olajjal. Ebben a pácban forgassuk meg a burgonyaszeleteket és felhasználásig hagyjuk ebben állni.
  3. Terítsük ki a lazacszeleteket egy fóliára úgy, hogy enyhén fedjék egymást. Kenjük meg a krémsajttal, szórjuk meg kapribogyóval és kaporral. Tekerjük fel a lazacot jó szorosan és vágjuk szeletekre, tegyük hűtőbe hűlni.
  4. Egy forró száraz serpenyőben pirítsuk pár percig a burgonyaszeletek mindkét oldalát. Tálaljuk melegen egy-egy szelet lazaccal. Dekoráljuk kaporággal és cikk citrommal.