Feltöltve:

Krémsajtos füstölt lazac, grillezett burgonyával

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

burgonya4 darab
olíva olaj0.5 dl
kapribogyó1 evőkanál
füstölt lazac20 dekagramm
apróra vágott kapor1 evőkanál
natúr krémsajt10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Mossuk meg a burgonyákat, kenjük be olíva olajjal és szúrkáljuk meg villával.
    Süssük 180 °C sütőben 40 percig, majd hűtsük ki.

  2. 2. lépés

    Vágjuk fel a burgonyát vastag szeletekre.
    Ezután keverjük össze a lereszelt fokhagymát a maradék olíva olajjal. Ebben a pácban forgassuk meg a burgonyaszeleteket és felhasználásig hagyjuk ebben állni.

  3. 3. lépés

    Terítsük ki a lazacszeleteket egy fóliára úgy, hogy enyhén fedjék egymást. Kenjük meg a krémsajttal, szórjuk meg kapribogyóval és kaporral. Tekerjük fel a lazacot jó szorosan és vágjuk szeletekre, tegyük hűtőbe hűlni.

  4. 4. lépés

    Egy forró száraz serpenyőben pirítsuk pár percig a burgonyaszeletek mindkét oldalát.
    Tálaljuk melegen egy-egy szelet lazaccal.
    Dekoráljuk kaporággal és cikk citrommal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek