Krémsajtos füstölt lazac, grillezett burgonyával a Főételek kategóriában
Mossuk meg a burgonyákat, kenjük be olíva olajjal és szúrkáljuk meg villával.
Süssük 180 °C sütőben 40 percig, majd hűtsük ki.
Vágjuk fel a burgonyát vastag szeletekre.
Ezután keverjük össze a lereszelt fokhagymát a maradék olíva olajjal. Ebben a pácban forgassuk meg a burgonyaszeleteket és felhasználásig hagyjuk ebben állni.
Terítsük ki a lazacszeleteket egy fóliára úgy, hogy enyhén fedjék egymást. Kenjük meg a krémsajttal, szórjuk meg kapribogyóval és kaporral. Tekerjük fel a lazacot jó szorosan és vágjuk szeletekre, tegyük hűtőbe hűlni.
Egy forró száraz serpenyőben pirítsuk pár percig a burgonyaszeletek mindkét oldalát.
Tálaljuk melegen egy-egy szelet lazaccal.
Dekoráljuk kaporággal és cikk citrommal.