Krémleves vegyes zöldségből, sajttal és sonkával
Krémleves vegyes zöldségből, sajttal és sonkával
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • karfiol - 10 dekagramm
  • sárgarépa - 30 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • sajt - 10 dekagramm
  • tejszín - 2 dl
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • paprika - 1 darab
  • zeller - 5 dekagramm
  • káposzta - 10 dekagramm
  • sonka - 8 dekagramm
  • karalábé - 10 dekagramm
  • petrezselyemgyökér - 15 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az összes zöldséget feltesszük főni kb 2 liter vízben. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, és készre főzzük. Ha kész, pépesítjük. Újra felforraljuk és belekeverjük a sajtot és a tejszínt, de ezzel már nem forraljuk.
  2. Julienre (vékony csíkokra) vágott sonkát kevés margarinon megpirítjuk, a leveshez adjuk tálaláskor és reszelt sajttal megszórjuk.