Krémes, gyümölcsös kosárka
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • bármilyen ízű pudingpor - 1 csomag
    • tej - 0.5 liter
    • cukor - 5 evőkanál
    • habtejszín (ha cukormentes tejszínt használunk, akkor abba is kell ízlés szerinti édesítőszer, vagy cukor) - 1.5 dl

    Tészta

    • készen kapható mézes kosárka - 2 csomag

    Tetejére

    • gyümölcs - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A pudingport és az ízlés szerinti mennyiségű cukrot pár evőkanál hideg tejben csomómentesre keverjük. Ezután a keveréket hozzáadjuk a megmaradt tejhez és állandó keverés mellett, vigyázva, nehogy odakapjon, besűrítjük. Időnként megkeverve hűlni hagyjuk, közben a tejszínt kemény habbá verjük. Mikor kihűlt a pudingunk, finoman összekeverjük a habbá vert tejszínnel. Az így elkészült krémmel megtöltjük a kosárkákat, majd gyümölcsöt teszünk a tetejére. Pár órára (1 éjszakára) hideg helyre tesszük, hogy a mézes tészta megpuhuljon.