Feltöltve:

Krémes diós

timer 25
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

darált dió30 dekagramm
tojás2 darab
cukor20 dekagramm
citrom leve0.5 darab

Krémhez

tej3 dl
liszt3 púpos evőkanál
vaníliás cukor2 csomag
Ráma20 dekagramm
cukor6 púpos evőkanál
rumaroma1 darab

Elkészítés

1. lépés

A tojások fehérjét a cukorral és a citromlével kemény habbá verem, majd óvatosan belekeverem a tojások sárgáját és a darált diót. Egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítom a masszát, és középen húzok egy csíkot, amivel kettéválasztom. (Így sülés után könnyű lesz szétválasztani.) Alacsony hőmérsékleten inkább szárítom, mint sütöm. Kb. 100 fokon, először 10 percig légkeveréssel, utána meg a nélkül. A krémhez a tejet, a lisztet, a vaníliás cukorral sűrűre főzöm. Rumaromával ízesítem és hagyom kihűlni. A Rámát kikeverem a porcukorral, majd a kihűlt lisztes krémmel habosra keverem. (A cukrot ízlés szerint adagoljuk hozzá! Én is utólag tettem még hozzá, mert nem találtam elég édesnek. A megsült lapokat kettéválasztom, az egyiket bevonom csokival, és amíg még meleg, olvasztott fehér csokiból csíkokat húzok rá, s ezt keresztben egy fogpiszkálóval széthúzkodom. Mindkét csokinak folyósnak kell lennie! Másnapra bepuhul a habcsókszerű tészta. Szeletelni csak akkor lehet szépen, ha nem hűtő hideg.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem