Krémes halleves tőkehallal, koktélrákkal és füstölt lazaccal
Krémes halleves tőkehallal, koktélrákkal és füstölt lazaccal
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1.5 liter
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 1 darab
  • burgonya - 400 gramm
  • tejszín - 200 milliliter
  • bacon - 100 gramm
  • füstölt lazac - 50 gramm
  • tőkehal filé - 2 darab
  • szárított kapor - 1 teáskanál
  • koktélrák - 200 gramm
  • csemege kukorica konzerv - 1 darab

Elkészítés:

  1. Olvasszuk ki a fagyasztott koktélrákot és a tőkehalat. Ha kiolvadt, kockázzuk fel a tőkehalat.
  2. Tegyünk fel 1.5 liter vizet főni, olvasszunk fel benne 2 db Knorr tyúkhúsleves kockát és 1 db Knorr füstölt hús ízű kockát.
  3. Ezalatt kockázzuk fel a bacont, süssük ki ropogósra, majd szűrjük le és hagyjuk hűlni.
  4. Pucoljuk meg a krumplit és vágjuk föl kis kockákra. Tegyük a levesbe. Adjuk hozzá a leszűrt és átöblített csemege kukoricát is.
  5. Mikor a krumpli elkezd puhulni, tegyük bele a tőkehalat is. Szórjuk bele a szárított kaprot. (Ha frisset használunk, akkor azt csak a főzés legvégén tegyük bele.)
  6. Főzzük további 5 percig, majd a végén tegyük bele az előfőzött és kiolvadt koktélrákot és a felkockázott füstölt lazacot. Adjuk hozzá a tejszínt és még egyszer forraljuk föl. Tálaláskor szórjuk meg a levest a ropogós baconnel.