víz | 1.5 liter |
---|---|
Knorr Tyúkhúsleveskocka | 2 darab |
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka | 1 darab |
burgonya | 400 gramm |
tejszín | 200 milliliter |
bacon | 100 gramm |
füstölt lazac | 50 gramm |
tőkehal filé | 2 darab |
szárított kapor | 1 teáskanál |
koktélrák | 200 gramm |
csemege kukorica konzerv | 1 darab |
Krémes halleves tőkehallal, koktélrákkal és füstölt lazaccal a Levesek kategóriában
Olvasszuk ki a fagyasztott koktélrákot és a tőkehalat. Ha kiolvadt, kockázzuk fel a tőkehalat.
Tegyünk fel 1.5 liter vizet főni, olvasszunk fel benne 2 db Knorr tyúkhúsleves kockát és 1 db Knorr füstölt hús ízű kockát.
Ezalatt kockázzuk fel a bacont, süssük ki ropogósra, majd szűrjük le és hagyjuk hűlni.
Pucoljuk meg a krumplit és vágjuk föl kis kockákra. Tegyük a levesbe. Adjuk hozzá a leszűrt és átöblített csemege kukoricát is.
Mikor a krumpli elkezd puhulni, tegyük bele a tőkehalat is. Szórjuk bele a szárított kaprot. (Ha frisset használunk, akkor azt csak a főzés legvégén tegyük bele.)
Főzzük további 5 percig, majd a végén tegyük bele az előfőzött és kiolvadt koktélrákot és a felkockázott füstölt lazacot. Adjuk hozzá a tejszínt és még egyszer forraljuk föl. Tálaláskor szórjuk meg a levest a ropogós baconnel.