Feltöltve:

Krémes-habos almás pite

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
sütőpor1 csomag
tojássárgája3 darab
porcukor15 dekagramm
tejföl2 evőkanál
1 csipetnyi

A krémhez

alma1.5 kilogramm
cukor10 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tejszín, vagy vanília ízű pudingpor2 csomag
cukor4 evőkanál
víz2.5 dl
fahéj1 darab

A habhoz

tojásfehérje3 darab
porcukor12 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a Ramával, a sütőporral elmorzsoljuk. Beletesszük a tojások sárgáját, a porcukrot, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.

  2. 2. lépés

    Az almát lereszeljük, majd a Ramával és a cukorral megpároljuk.
    A 2 csomag pudingport a cukorral és a vízzel elkeverjük. Fahéjjal ízesítjük, majd a forró almához öntjük, és visszatoljuk a lángra. Körülbelül két percig főzzük még.

  3. 3. lépés

    A tészta kétharmad részét tepsibe nyújtjuk úgy, hogy a tepsi oldalára is jusson 1-1 cm.
    Ráöntjük az almás, pudingos forró masszát, majd a tojások fehérjéből felvert habot.

  4. 4. lépés

    A félretett tésztából berácsozzuk, és sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1