tojás | 5 darab |
cukor | 25 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tej | 1 dl |
olaj | 1 dl |
liszt | 25 dekagramm |
kakaó | 2 evőkanál |
sütőpor | 1 csomag |
vaníliás puding | 2 csomag |
tej | 8 dl |
cukor | 6 evőkanál |
A pudingot megfőzzük, félrerakjuk hűlni, (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje). A tojásokat szétválasztjuk, a sárgát, a cukrot, és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadjuk a tejet, olajat, lisztet, kakaót és a sütőport.
Jól összekeverjük, majd óvatosan elvegyítjük benne a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a masszát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A tészta teteje így kráter formájú lesz. Tetszőlegesen szeletelve kínáljuk.
Hozzászólások