vaníliás pudingpor | 2 csomag |
---|---|
tej | 10 dl |
tojássárgája | 5 darab |
cukor | 25 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
liszt | 25 dekagramm |
kakaó | 2 evőkanál |
sütőpor | 1 darab |
étolaj | 1 dl |
tojásfehérje felvert habja | 5 darab |
450 gr-os 20%-os tejföl | 1 darab |
---|---|
porcukor | 4 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Kráter a Desszertek kategóriában
A vaníliás pudingport a tejjel felfőzzük és hűlni hagyjuk. Öt tojássárgát 25 dkg cukorral, 1 csg. vaníliás cukorral és 1 dl tejjel jól összekeverünk. Tovább verve hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekeverünk a kakaóval, sütőporral és az olajat is bele keverjük. Az öt tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és simítjuk. Vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot és sütjük. Máz: a hozzávalókat összekeverjük és a forró, megsült tésztára kenjük, majd egy picit szárítjuk a sütőben.