tojás | 7 darab |
---|---|
cukor | 40 csapott mokkáskanál |
liszt | 35 dekagramm |
sütőpor | 1 darab |
langyos víz | 1 evőkanál |
vaníliás pudingpor | 2 csomag |
---|---|
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
citrom kifacsart leve és reszelt héja | 1 darab |
Kozáksapka a Desszertek kategóriában
Tészta: a tojások fehérjéjét 20 dkg cukorral és a langyos vízzel kemény habbá verem. A sárgáját a másik adag (20 dkg) cukorral szintén habosra verem, ebbe kerül a liszt és végül a kettőt óvatosan összedolgozom.
Megfelezem, majd két részben kisütöm.
Krém: a pudingot megfőzzük. A Ramát a 20 dkg porcukorral habosra keverjük, bele egy kevés citromhéjat és citromlét teszünk, de ne legyen savanyú, csak egy kicsit pikáns ízű. A pudingot és a Ramás krémet összedolgozzuk.
A tésztát kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a kettő közé krémet teszünk. Körben is megkenjük krémmel és kókuszreszelékben meghempergetjük. A tetejére csokimáz kerül.