tojás | 8 darab |
---|---|
kristálycukor | 16 dekagramm |
liszt | 20 dekagramm |
kakaó | 3 dekagramm |
szódabikarbóna (elhagyható) | 1 kávéskanál |
Ráma | 20 dekagramm |
---|---|
porcukor | 18 dekagramm |
liszt | 10 dekagramm |
cukor | 4 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tojás | 2 darab |
tej | 5 dl |
kókuszreszelék | 1 darab |
Kozáksapka a Desszertek kategóriában
Tészta: süssünk egy csokis piskótát 8 tojásból, (1 tojáshoz 2 dkg cukor, és 2.5 dkg liszt számolandó). Ha túl magas lenne a tészta ketté kell vágni, vagy nagyméretű tepsit használni alapból. Hogy jobban feljöjjön a tészta használjunk egy csapott kávéskanál szódabikarbónát. A kisült piskótából kisebb pohárral, vagy szúróeszközzel szaggassuk ki a köröket. A maradék tésztát a krémbe keverhetjük. Krém: 20 dkg puha Ramát habosra keverünk 18 dkg porcukorral. 10 dkg lisztet, 4 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 2 tojást összekeverünk, majd apránként hozzáadunk 5 dl tejet és folyamatos keverés mellett sima és sűrű krémmé főzzük. Ha csomós lenne, akkor kézi mixerrel keverjük át.
Ha kihűltek, a két krémet összekeverjük, (semmi esetre sem melegen, mert a Rama megolvad, és nem lesz jó az állaga). Tegyünk bele kókuszreszeléket, a maradék tésztát, és kézi mixerrel jól keverjük át. Kicsit pihentessük hideg helyen. Az így kapott krémmel a kiszaggatott piskótakarikákat összeragasztgatjuk, azután kívül is körbekenjük, és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejüket olvasztott csokival vonjuk be, de ha ez a pont elmarad, az sem baj. Hűtőben, vagy hideg helyen tároljuk a főzött krém miatt.