tojásfehérje | 6 darab |
---|---|
viz | 2 evőkanál |
tojás sárgája | 6 darab |
kristálycukor | 8 evőkanál |
Liszt | 7 evőkanál |
Sütőpor | 1 csomag |
kakaópor | 1 evőkanál |
kókusztej | 4 dl |
Liszt | 4 evőkanál |
Rama laktózmentes margarin | 25 dekagramm |
kristálycukor | 18 dekagramm |
kókuszreszelék | 10 dekagramm |
kakaópor | 2 evőkanál |
víz | 1 dl |
Cukor | 1 evőkanál |
Kozák kocka a Desszertek kategóriában
Tojásfehérjét habbá verjük a vízzel.
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd belecsorgatjuk a fehérjébe. Hozzákeverjük a lisztet és a kakakóport. Előmelegített sütőbe 180C-on 20-25 perc alatt egy piskótát sütünk.
A krémhez a tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk. Kikeverjük a margarint a cukorral, majd a kihűlt tejkrémhez keverjük.
A piskótát, mikor kihűlt, vízszintesen ketté vágjuk, megtöltjük a krémmel. Majd a tésztát felszeljük 5x5 cm-es kockákra, és minden oldalát bekenjük a krémmel.
A főzött csokikrémmel leöntjük a tetejét, hagyjuk megdermedni, majd mikor már fixálódott a teteje, az oldalát kókuszreszelékbe forgatjuk.