Feltöltve:

Kovászos fehérkenyér

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

aszkorbinsav1 csipetnyi
élesztő1.5 dekagramm
mérőkanál só2 kis
mérőkanál cukor1 nagy
rétesliszt15 dekagramm
teljes kiőrlésű búzaliszt5 dekagramm
extra sikértartalmú liszt (lehet finomliszt is)40 dekagramm
kovász15 dekagramm
langyos víz3.5 dl
mérőkanál olívaolaj2 nagy

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A vizet beleöntöttem a kenyérsütő tartályába, rászitáltam a lisztet. A liszt közepére tettem a kovászt, élesztőt. Az egyik sarokba a sót, cukrot, olajat. A másik sarokba az élesztőt morzsoltam.

  2. 2. lépés

    Elindítottam a kenyérsütőt, normál programon. Miután megdagasztotta a tésztát, kivettem átgyúrtam, kelesztőtálban a duplájára kelesztettem. Megint átgyúrtam és megformáztam.

  3. 3. lépés

    Sütőzacskóban hagytam 1 órát kelni. Hideg sütőben 3/4 órát még kelt, rákapcsoltam a sütőt, 220 fokon kb. 1 órát sütöttem.

  4. 4. lépés

    Kivettem a zacskóból, ahogy hűlt, szépen elkezdett pattogni, cserepesedni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem