Kovászos uborkaleves
Kovászos uborkaleves
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 1 darab
  • tejföl - 2 evőkanál
  • sárgarépa - 2 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • kovászos uborka leve - 1 darab
  • kovászos uborka - 3 darab

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel a répákat és főzzük meg 0,5 l vízben.
  2. A fővő vízhez tegyünk egy Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot.
  3. Vágjuk fel az uborkát és adjuk hozzá, amikor a többi zöldség megfőtt. Főzzük, amíg az uborka megpuhul.
  4. Ezután öntsük bele az uborka levét és főzzük át.
  5. Keverjük el a tejfölt vízben és adjuk a leveshez, majd főzzük további 1 percig. Ezután krumplival, vagy rizzsel tálaljuk.