Feltöltve:

Kossuth kifli

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt40 dekagramm
Ráma25 dekagramm
cukor10 dekagramm
tojássárgája4 darab
sütőpor1 csomag
citrom leve0.5 darab

A töltelékhez

dióbél30 dekagramm
só vagy néhány csepp citromlé1 csipetnyi
tojásfehérje4 darab
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

A tészta kenéséhez

tojás1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet elkeverjük a sütőporral és összemorzsoljuk a Ramával. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a liszthez adjuk, és beletesszük a citromlevet. Alaposan összedolgozzuk, majd 1-1,5 órán át fóliába csomagolva pihentetjük. Időközben a dióbelet megdaráljuk, és 5 dekányit félreteszünk a szóráshoz. A tojásfehérjét néhány csepp citromlé hozzáadásával, és a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a darált diót és a vaníliás cukrot. A pihentetett tésztát fél centiméternél vékonyabbra nyújtjuk, és ízlésünknek megfelelő nagyságú háromszögekre vágjuk. A háromszögekre tölteléket helyezünk, és kiflikké sodorjuk (a széles felével a vékony felé haladva sodorjuk fel). A tojást felverjük, a kifliket megkenjük vele, majd megszórjuk a félretett darált dióval. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem