Körtés rácsos
Körtés rácsos
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 40 dekagramm
  • Ráma - 12.5 dekagramm
  • tej - 1 kevés
  • tojás - 1 darab
  • porcukor - 8 dekagramm
  • sütőpor - 0.5 csomag

Töltelékhez

  • körte - 2 kilogramm
  • cukor - 1 kevés
  • őrölt fahéj - 1 kevés
  • vaníliás cukor - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A lisztet a Ramával, a porcukorral és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a szükség szerinti tejet, hogy jól összeálljon. 30 percig pihentetjük, aztán a tésztának a negyed részét félrerakjuk, a háromnegyedét pedig kinyújtjuk és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. A körtéket lereszeljük, levét kinyomkodjuk és a kristálycukorral megdinszteljük. Ízlés szerint ízesítjük a fahéjjal és a vaníliás cukorral. Ezt a tölteléket rárakjuk a tésztára, majd a félretett tésztával berácsozzuk és megsütjük. Ha kész porcukorral megszórjuk a tetejét.