Feltöltve:

Körtés desszert

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

körte4 darab
cukor4 evőkanál
citrom1 darab
szeletelt mandula10 dekagramm
szegfűszeg1 púpos evőkanál
fahéj1 darab
1 darab

A tésztához

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
keményítő3 evőkanál
tejszín1 dl
csokoládéreszelék5 dekagramm
méz2 evőkanál

A mártáshoz

víz1 dl
cukor4 evőkanál
tejszín1 dl
menta1 darab

Elkészítés

1. lépés

Egy edényben citrommal, cukorral és egy csipet sóval ízesített vizet forralunk, majd leforrázzuk benne a felezett körtéket. Egy serpenyőben megkaramellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a mandulát, majd fahéjjal, szegfűszeggel és citromhéjjal ízesítjük és megforgatjuk benne a körtét. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat tálba tesszük, összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt, a tejszínt, a csokoládét, a mézet és végül a fehérjéket. Az így kapott tésztát tűzálló tálba tesszük, ráhalmozzuk a karamellával bevont körtéket és 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Egy forralóban a vízből, cukorból, tejszínből és az apróra vágott mentából mártást készítünk, ezzel leöntve tálaljuk az elkészült süteményt.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem