Körtés
Körtés
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk

Túrós krém

  • vaníliacukor - 2 csomag
  • porcukor - 15 dekagramm
  • tejföl - 2.5 dl
  • tehéntúró - 50 dekagramm
  • zselatinfix - 2 csomag
  • tejszín - 4 dl

Körtés krém

  • körtelé - 4 dl
  • cukor - 1 evőkanál
  • vanília puding - 1 csomag
  • körte meghámozva, felkockázva (ez már héj és magház nélküli súly) - 60 dekagramm

Piskóta

  • kakaó - 1 evőkanál
  • mézes süti fűszer - 1 kávéskanál
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • olaj - 8 evőkanál
  • porcukor - 8 evőkanál
  • tojás - 4 darab

Elkészítés:

  1. A piskótához a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd belekanalazzuk az olajat. Ezután jön a kakaó és a fűszer, majd a sütőporral elkevert liszt. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
  2. A körtés krémhez a körteléből 3 dl-t odateszünk főni a körtekockákkal, 1 percig főzzük, majd a maradék körtelével elkeverjük a cukrot és a pudingport. Beleöntjük a fövő körtébe és összefőzzük, amíg sűrű nem lesz. Félretesszük, hagyjuk kicsit hűlni. Ha langyos, a felét a megsült és kihűlt piskótára kenjük.
  3. A túrós krémhez a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a porcukrot kikeverjük, majd belekeverjük az egyik zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük, a túrós krémhez adjuk és beledolgozzuk a másik zselatinfixet.
  4. A körtés piskótánkra, ha már megdermedt rajta a körtés massza, rásimítjuk a túrós krémet, és a tetejére halmozzuk a maradék körtés pudingot. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük dermedni.
  5. Könnyű és finom. Feltétlenül ki kell próbálni.