Körtés morzsa - Juhász Dóri konyhájából
Körtés morzsa - Juhász Dóri konyhájából
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    A körtés réteghez

    • körte - 2 darab
    • Fahéj - 1 teáskanál
    • gyömbér - 1/4 teáskanál
    • vanília aroma - 1/2 teáskanál
    • kókuszvirágcukor - 5-10 gramm
    • nyílgyökérliszt (vagy más gluténmentes liszt) - 14 gramm

    A morzsa réteghez

    • folyékony mandulavaj - 60 gramm
    • szeletelt mandula - 20 gramm
    • kókuszvirágcukor - 10 gramm
    • eritrit - 2 evőkanál
    • kókuszliszt - 11 gramm
    • mandulaliszt - 50 gramm
    • Tojás - 1 darab
    • vanília aroma - 1/4 teáskanál
    • Só - 1 csipetnyi

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
    2. Hámozzuk meg és daraboljuk fel kb. 1x1 cm-es kockákra a körtéket.
    3. Keverjük össze a körtékkel a fahéjat, gyömbért, vanília aromát, 5-10 g kókuszvirág cukrot és nyílgyökérlisztet, és oszlassuk el 4 db kis hőálló tálkában (vagy kisméretű jénaiban).
    4. Keverjük össze a morzsa réteg szilárd hozzávalóit (fűszerek, édesítő, kókusz- és mandulaliszt, mandulareszelék, só).
    5. Adjuk hozzá a szilárd keverékhez a tojást, mandulavajat és vanília aromát, majd alaposan gyúrjuk össze. Kicsit ragacsos, de gyurmázható állagú tésztát kell, hogy kapjunk.
    6. Süssük 30-35 percig, vagy ameddig meg nem szilárdul, és a teteje meg nem pirul. (Hogy jobban átsüljön és a teteje ne égjen meg, menet közben akár le is takarhatjuk alumínium fóliával.)
    7. Jó étvágyat!

    Sütéshez