Feltöltve:

Körtés morzsa - Juhász Dóri konyhájából

timer 40
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A körtés réteghez

körte2 darab
Fahéj1 teáskanál
gyömbér1/4 teáskanál
vanília aroma1/2 teáskanál
kókuszvirágcukor5-10 gramm
nyílgyökérliszt (vagy más gluténmentes liszt)14 gramm

A morzsa réteghez

folyékony mandulavaj60 gramm
szeletelt mandula20 gramm
kókuszvirágcukor10 gramm
eritrit2 evőkanál
kókuszliszt11 gramm
mandulaliszt50 gramm
Tojás1 darab
vanília aroma1/4 teáskanál
1 csipetnyi

Sütéshez

Sütési idő 35 perc
Sütési hőmérséklet 160 °

Körtés morzsa - Juhász Dóri konyhájából a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

2. lépés

Hámozzuk meg és daraboljuk fel kb. 1x1 cm-es kockákra a körtéket.

3. lépés

Keverjük össze a körtékkel a fahéjat, gyömbért, vanília aromát, 5-10 g kókuszvirág cukrot és nyílgyökérlisztet, és oszlassuk el 4 db kis hőálló tálkában (vagy kisméretű jénaiban).

4. lépés

Keverjük össze a morzsa réteg szilárd hozzávalóit (fűszerek, édesítő, kókusz- és mandulaliszt, mandulareszelék, só).

5. lépés

Adjuk hozzá a szilárd keverékhez a tojást, mandulavajat és vanília aromát, majd alaposan gyúrjuk össze. Kicsit ragacsos, de gyurmázható állagú tésztát kell, hogy kapjunk.

6. lépés

Süssük 30-35 percig, vagy ameddig meg nem szilárdul, és a teteje meg nem pirul. (Hogy jobban átsüljön és a teteje ne égjen meg, menet közben akár le is takarhatjuk alumínium fóliával.)

7. lépés

Jó étvágyat!

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem