ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk |
---|
vaníliacukor | 2 csomag |
---|---|
porcukor | 15 dekagramm |
tejföl | 2.5 dl |
tehéntúró | 50 dekagramm |
zselatinfix | 2 csomag |
tejszín | 4 dl |
körtelé | 4 dl |
---|---|
cukor | 1 evőkanál |
vanília puding | 1 csomag |
körte meghámozva, felkockázva (ez már héj és magház nélküli súly) | 60 dekagramm |
kakaó | 1 evőkanál |
---|---|
mézes süti fűszer | 1 kávéskanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
olaj | 8 evőkanál |
porcukor | 8 evőkanál |
tojás | 4 darab |
Körtés a Desszertek kategóriában
A piskótához a tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd belekanalazzuk az olajat. Ezután jön a kakaó és a fűszer, majd a sütőporral elkevert liszt. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
A körtés krémhez a körteléből 3 dl-t odateszünk főni a körtekockákkal, 1 percig főzzük, majd a maradék körtelével elkeverjük a cukrot és a pudingport. Beleöntjük a fövő körtébe és összefőzzük, amíg sűrű nem lesz. Félretesszük, hagyjuk kicsit hűlni. Ha langyos, a felét a megsült és kihűlt piskótára kenjük.
A túrós krémhez a túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a porcukrot kikeverjük, majd belekeverjük az egyik zselatinfixet. A tejszínt kemény habbá verjük, a túrós krémhez adjuk és beledolgozzuk a másik zselatinfixet.
A körtés piskótánkra, ha már megdermedt rajta a körtés massza, rásimítjuk a túrós krémet, és a tetejére halmozzuk a maradék körtés pudingot. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük dermedni.
Könnyű és finom. Feltétlenül ki kell próbálni.