Körözöttes fánkocskák a Előételek kategóriában
A vizet a Ramával, a cukorral és a sóval felforraljuk. Belekeverjük a lisztet és folyamatosan keverjük a tűzhelyen, amíg a tésztaalap szürkés színű nem lesz és el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és kézi mixerrel egyesével belekeverjük a tojásokat. A tésztát nyomózsákba téve, csillagcsővel, vagy kanállal, enyhén olajos, lisztes tepsibe kerek 2,5-3 cm átmérőjű halmokat formázunk. Előmelegített sütőben 230 °C-on sütjük 10 percig, majd miután megnőttek a fánkok, a sütőt 180 °C-ra állítjuk és zsemleszínűre sütjük őket. A körözöttet összekeverjük a Ramával, majd a kihűlt fánkokba töltjük. A képen látható módon díszítjük. A körözött készítése: 25 dkg túró és egy fél fej vöröshagyma, tisztítva, apró kockára vágva. Ízlés szerint só, pirospaprika, őrölt bors, majd egy evőkanál tejfölt is hozzákeverünk és az egészet jól elkeverjük. Miután egyenletes színt kaptunk, elkészült a körözött.