Körözöttes fánkocskák a Előételek kategóriában
A vizet a Ramával, a cukorral és a sóval felforraljuk.
Belekeverjük a lisztet és folyamatosan keverjük a tűzhelyen, amíg a tésztaalap szürkés színű nem lesz és el nem válik az edény falától.
Ekkor levesszük a tűzről, és kézi mixerrel egyesével belekeverjük a tojásokat.
A tésztát nyomózsákba téve, csillagcsővel, vagy kanállal, enyhén olajos, lisztes tepsibe kerek 2,5-3 cm átmérőjű halmokat formázunk.
Előmelegített sütőben 230 °C-on sütjük 10 percig, majd miután megnőttek a fánkok, a sütőt 180 °C-ra állítjuk és zsemleszínűre sütjük őket. Ha kihűltek, tetejüket levágjuk.
A körözött készítése: 25 dkg túró és egy fej lilahagyma, tisztítva, apró kockára vágva, 5 dkg margarin.
Ízlés szerint só, pirospaprika, őrölt bors, majd egy evőkanál tejfölt is hozzákeverünk és az egészet jól elkeverjük.
Miután egyenletes színt kaptunk, elkészült a körözött.
A körözöttet nyomózsákba téve, csillagcsővel, vagy kanállal, a levágott fánkocskák belsejébe töltjük. Petrezselyem zölddel díszíthetjük.