Körözött gazdagon paprikába, paradicsomba töltve
Körözött gazdagon paprikába, paradicsomba töltve
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 2 evőkanál
  • paradicsom - 2 darab
  • tojás - 2 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • petrezselyemzöld - 1 csomag
  • olívaolaj - 1 teáskanál
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • paprika - 2 teáskanál
  • kömény - 1 teáskanál
  • tarja - 10 dekagramm
  • só - csipetnyi
  • lilahagyma - 1 darab
  • cseresznyepaprika - 2 darab
  • tehéntúró - 1 kilogramm
  • almapaprika - 2 darab

Elkészítés:

  1. A tojást tegyük fel vízben főni, készítsünk jó kemény, főtt tojást.
  2. A túrót tegyük bele egy edénybe, jól törjük össze és adjuk hozzá a tejfölt, majd csomómentesre keverjük ki. A hagymát és a petrezselymet vágjuk apróra. A hagymát egy pici olajon pirítsuk üvegesre és a petrezselyemmel együtt adjuk hozzá a túróhoz, majd keverjük el. Jöhetnek a fűszerek. A sóval vigyázzunk, mert a Delikát ételízesítő is tartalmaz sót.
  3. A tojás ha megfőtt, hűtsük le, vágjuk apró kockákra és adjuk a túróhoz. Legvégül a tarjaszeleteket is vágjuk apróra és keverjük a túróhoz. Jól keverjük össze, de vigyázzunk, hogy a hozzávalók ne törjenek, mert akkor a körözöttben nem fognak az összetevők szépen látszani.
  4. Amikor készen van a körözött, fogjuk a paradicsomokat és a paprikákat, alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük. Ezután a paradicsomnak vágjuk le a tetejét és a lágy, leves, magvas részét távolítsuk el, ide fogjuk a kőrözöttet betölteni. Ugyanígy járjunk el a paprikákkal is. Amikor megtöltöttünk mindent, a levágott tetőket helyezzük vissza, a színes édes paprikát pedig átlósan szeleteljük fel. Jó étvágyat.