Körömpörkölt a Főételek kategóriában
Egy lábosban forrósítsuk fel a zsírt és az apróra vágott hagymát pirítsuk meg rajta. Majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és enyhén pirítsuk meg rajta azt is.
Húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Keverjük el, majd tegyük rá a körmöket. Alaposan keverjük össze a paprikás hagymás zsírral.
Öntsük föl vízzel, hogy lepje el. Tegyük hozzá a felkockázott paprikát, a paradicsom sűrítményt és a pörkölt kockákat. Hozzuk forrásba. Fedjük le és kis lángon főzzük 3-4 órán keresztül, vagy akár hosszabb ideig míg meg nem fő. Viszonylag sűrűn kevergessük meg. Ha kell pótoljuk a vizet és ízesíthetjük még sóval, borssal.A jó körömpörkölt szaftja sűrű, ragacsos, a hús pedig könnyen leválik a csontról. Tálaljuk főtt krumplival és savanyúsággal.