Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a zsírt és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is és enyhén pirítsuk meg azt is.
Majd húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Keverjük jól el, majd adjuk hozzá a körmöket.Adjuk hozzá a paradicsom pürét is és a gulyásleves kockákat.
Öntsük föl vízzel, hogy ellepje. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Főzzük lefedve, míg a köröm puhulni kezd. Közben pótoljuk a vizet, ha szükséges. De vigyázzunk, nem gulyáslevest főzünk, hanem egy régiesebb, sűrűbb változatát. Ekkor adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott zöldségeket a burgonya kivételével.
Főzzük készre, majd a végén még adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott krumplit is. Főzzük még 10-12 percig, míg a krumpli megpuhul. A végén még ízesítsük Delikáttal, ha szükséges. Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel. Tálaljuk puha, friss fehér kenyérrel.