Körömgulyás
Körömgulyás
  • timer250 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • sárgarépa - 2 darab
  • zsír - 1 evőkanál
  • hagyma - 1 darab
  • fűszerpaprika - 1 evőkanál
  • Knorr Gulyásleves-kocka - 2 darab
  • sűrített paradicsom - 1 evőkanál
  • krumpli - 2 darab
  • sertésköröm - 1 kilogramm
  • zellergumó - 10 dekagramm
  • petrezselyem gyökér - 2 darab

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a zsírt és pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is és enyhén pirítsuk meg azt is.
  2. Majd húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Keverjük jól el, majd adjuk hozzá a körmöket.Adjuk hozzá a paradicsom pürét is és a gulyásleves kockákat.
  3. Öntsük föl vízzel, hogy ellepje. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Főzzük lefedve, míg a köröm puhulni kezd. Közben pótoljuk a vizet, ha szükséges. De vigyázzunk, nem gulyáslevest főzünk, hanem egy régiesebb, sűrűbb változatát. Ekkor adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott zöldségeket a burgonya kivételével.
  4. Főzzük készre, majd a végén még adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott krumplit is. Főzzük még 10-12 percig, míg a krumpli megpuhul. A végén még ízesítsük Delikáttal, ha szükséges. Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyem zölddel. Tálaljuk puha, friss fehér kenyérrel.