Feltöltve:

Korhelyleves

timer 50
mood Könnyű
person 6 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

"A korhelylevesről
A korhelyleves ízletes újévi különlegesség, ami nélkül nem érdemes elindítani egyetlen másnapot sem! Hogy miért? A korhely szó jelentése 'részeges', a korhelylevest így hát nem hiába fogyasztják előszeretettel újévkor. Persze nem kizárólag január elsején fogyasztható, elkészíthetjük máskor is, ha úgy érezzük, hogy ránk férne egy kiadós korhelyleves. Azért is vált mindannyiunk kedvencévé az újévi korhelyleves, mert nem csak olcsón, de könnyedén elkészíthető és nagyon ízletes. Ha érzékeny a gyomrunk, főzéskor ne keverjünk bele túl sok féle húst, főleg ne a kolbászt szalonnával, mert még jobban elronthatjuk a gyomrunkat. Ha azonban nincs problémánk a zsíros ételekkel, akkor szinte bármilyen hússal készíthetjük a korhelylevest, finom kolbásszal, csülökkel, de akár még virsli is kerülhet bele! Az igazi klasszikus korhelyleves gazdagon fűszerezve az igazi, de ha kímélni akarjuk a gyomrunkat, ne használjunk túl sok csípőset, csak színezzük meg pirospaprikával. Ha valami könnyebbre vágyunk, vagy éppenséggel vegetáriánusoknak főzünk, akkor készíthetjük gabonakolbásszal, hajdinakolbásszal vagy rizzsel, de akár ki is hagyhatjuk a húspótlókat, a korhelyleves akkor is ízletes lesz. Ha az újévi mulatságból marad hátra virsli, akkor érdemes beletenni a levesbe, ne vesszen kárba! Sokan babot is adnak a korhelyleveshez, és vannak, akik gombával bolondítják meg. A korhelyleves készítése nem csak télen ajánlott. A nyári hónapokban is elkészíthetjük, mivel a korhelyleves bográcsban is igazán ízletes! A tetejére rakhatunk egy kis tejfölt és kaporral is díszíthetjük! Jó étvágyat!
"

Elkészítés

1. lépés

Ha nagyon sós és savanyú a káposzta, akkor enyhén öblítsük le és csöpögtessük le.

2. lépés

Egy lábosban forrósítsuk fel a zsírt, és pirítsuk meg rajta a kockára vágott húsos szalonnát.

3. lépés

Vágjuk apróra a hagymát és pirítsuk meg a zsíron.

4. lépés

Ezután adjuk hozzá a savanyú káposztát, kicsit pirítsuk meg és öntsük föl kb. 2 l vízzel. Adjuk hozzá a Knorr-kockákat és hozzuk forrásba. Fűszerezzük a köménymaggal és a paprikával. Közepes lángon főzzük készre kb. fél óra alatt.

5. lépés

Végül készítsünk habarást a tejfölből és a lisztből. Habarjuk be vele a levest és főzzük még pár percig, hogy a liszt nyers íze eltűnjön.

6. lépés

Utolsó lépésként karikázzuk fel a virslit és az utolsó percben tegyük a levesbe.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem