Feltöltve:

Korhelyleves

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagyma gerezd2 darab
tejföl2 dl
vöröshagyma1 darab
olaj3 evőkanál
savanyú káposzta40 dekagramm
babérlevél1 darab
liszt3 dekagramm
füstölt kolbász20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A savanyú káposztát kóstoljuk meg, ha nagyon savanyú, mossuk át langyos vízzel.

2. lépés

Savanyú káposztát 1.5 liter hideg vízben feltesszük főni, fűszerezzük a babérlevéllel, őrölt köménnyel és zúzott fokhagymával, hozzá adjuk a karikára vágott füstölt kolbászt, s főzzük 30percig.

3. lépés

Amíg a levesünk fő, magyaros rántást készítünk. Az olajból és a lisztből rántást készítünk, amihez hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és a pirospaprikát, ezzel sűrítjük a levest. A pirospaprikát csak akkor adjuk a rántáshoz, amikor már lehúztuk a tűzhelyről.

4. lépés

A rántást keverjük ki hidegvízzel, így öntsük a levesbe. Ízlés szerint dúsíthatjuk tejföllel. Kóstoljuk meg, ha az étel igényli, utóízesítünk, sóval vagy delikáttal, aztán kiforraljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem