Feltöltve:

Korhely pontyhalászlé

timer 50
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl1 evőkanál
paradicsom1 darab
petrezselyemzöld1 csokor
babérlevél1 darab
citrom leve1 darab
liszt1 evőkanál
zöldpaprika1 darab
pirospaprika1 evőkanál
Knorr Halászlékocka4 darab
pontyfilé50 dekagramm
dijoni mustár2 teáskanál

Korhely pontyhalászlé a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A halfiléket irdaljuk be, majd vágjuk pár centis kockákra. Ezután jól sózzuk be őket és tegyük be a hűtőbe minimum fél órára.

2. lépés

Ezalatt vágjuk karikákra a paprikát és negyedekre, vagy nyolcadokra a paradicsomot.

3. lépés

Egy fazékban forraljunk föl vizet és tegyük bele a paprikát, paradicsomot, halászlé kockákat, a babérlevelet és a fűszerpaprikát. Erős lángon forraljuk kb. 20-25 percig.

4. lépés

Majd tegyük bele a haldarabokat és nagy lángon forraljuk további 10 percig. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.

5. lépés

Közben egy pici vízzel keverjük simára a lisztet, és adjuk hozzá a tejfölt és a mustárt. Majd habarjuk be vele a halászlét úgy, hogy vegyünk ki egy kevés lét és keverjük a habaráshoz. Majd még egy kis lét és így tovább, míg felmelegszik annyira a habarásunk, hogy a halászlébe önthetjük úgy, hogy a tejföl nem csapódik ki. Főzzük kb. 3-4 percig, hogy a liszt íze eltűnjön és besűrűsödjön a leves. A végén ízesítsük még citromlével és petrezselyem zölddel, ha szükséges, egy kevés sóval.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem