Korhely lencseleves füstölt hússal
Korhely lencseleves füstölt hússal
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • tejföl - 1 darab
  • sárgarépa - 1 darab
  • Knorr Füstölthús-ízesítő kocka - 3 darab
  • babérlevél - 2 darab
  • liszt - 1 evőkanál
  • füstölt oldalas - dekagramm
  • hagyma - 1 darab
  • fehérbor ecet - 2 evőkanál
  • lencse - 300 gramm
  • petrezselyem gyökér - 1 darab

Elkészítés:

  1. Tegyük fel a füstölt húst kb. 2 liter vízzel főni. Dobjuk bele a füstölthús ízesítő kockákat és a babérleveleket is. Tegyük bele a megpucolt hagymát és a fokhagyma gerezdeket is. (Ha a füstölt hús nagyon sós, akkor előtte jól áztassuk ki.)
  2. A lencsét jól mossuk át. A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk kockára.
  3. Ha hús félig megpuhult, akkor tegyük a levesbe a lencsét és a zöldségeket. Főzzük tovább kis-közepes lángon kb. 40 percig, míg kész nem lesz.
  4. A lisztből és tejfölből készítsünk habarást és habarjuk be vele a levest. Pár percig főzzük még, hogy a liszt nyers íze eltűnjön. A végén ízesítsük még borecettel és frissen vágott petrezselyem zölddel.