Konyakmeggyes süti
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojássárgája - 2 darab
    • tej - 1.5 dl
    • Ráma - 5 dekagramm
    • cukor - 5 dekagramm
    • kakaópor - 1 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • liszt - 30 dekagramm

    Tetejére

    • csokimáz - 1 darab

    krem

    • kimagozott meggy - 1 pohár
    • konyakmegy aroma - 3 teáskanál
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • tej - 5 dl
    • liszt - 4 evőkanál

    Piskóta

    • tojás - 6 darab
    • finomliszt - 6 evőkanál
    • cukor - 6 kupica

    Elkészítés:

    1. A tésztához a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, ezután a Ramával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk, majd közepes méretű sütőlemezen megsütjük. A piskóta hozzávalóiból megsütjük a piskótát.
    2. A krémhez a lisztet a tejben simára elkeverjük és kevergetés közben sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kihűlt krémmel. Konyakmeggy aromával ízesítjük.
    3. A kihűlt piskótát 2 cm-es kockákra vágjuk és a krémmel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet. A krémet a két lap közé betöltjük és a tetejére csokimázat teszünk.