Konyakmeggyes
Konyakmeggyes
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskóta

    • liszt - 6 evőkanál
    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 evőkanál

    Tésztához

    • liszt - 25 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • Ráma - 5 dekagramm
    • kakaópor - 1 evőkanál
    • tej - 1 darab
    • cukor - 5 dekagramm

    Csokimáz

    • kakópor - 2 evőkanál
    • tojásfehérje - 2 darab
    • porcukor - 12 dekagramm
    • Ráma - 5 dekagramm

    krem

    • Ráma - 1 púpos evőkanál
    • tej - 0.5 liter
    • liszt - 4 evőkanál
    • porcukor - 20 dekagramm
    • konyakmeggy aroma - 1 üvegcse
    • kimagozott meggy - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A cukorból, lisztből, tojássárgájából, sütőporból, Ramából, kakaóporból tejjel rugalmas tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle. A piskótát a szokásos módon készítjük el. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a Ramával elkevert cukrot és a meggyaromát. A kisült piskótát kockákra vágjuk, óvatosan a krémbe vegyítjük, meggyszemekkel dúsítjuk. A meggyes krémmel megtöltjük a két lapot. A csokimázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, belekeverjük a Ramát és a kakaóport, majd a tésztára tesszük.