Feltöltve:

Könnyű gesztenyés szelet

timer 45
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás6 darab
porcukor6 evőkanál
étolaj1 dl
liszt6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
kakaópor2 evőkanál

krem

gesztenyemassza2 csomag
Ráma20 dekagramm
porcukor15 dekagramm
rumaroma0.5 üvegcse
főzős vanília ízű pudingpor1 csomag
tej3 dl

A krém tetejére

tejszínhabpor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

Hat tojássárgát 6 ek porcukorral elkeverünk, hozzáadjuk az étolajat, a 6 ek lisztet, a sütőport, kakaóport, és végül a 6 tojásfehérjéből vert kemény habot. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig kell sütni 30x22 cm-es tepsiben.

2. lépés

A krémhez a Ramát a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az aromát, és végül az összetört gesztenyemasszával is jól eldolgozzuk. A vaníliás pudingot megfőzzük a tejben, kihűtjük, és összekeverjük a gesztenyemasszával.

3. lépés

A kihűlt piskótát tálra tesszük, rákenjük a gesztenyekrémet, kicsit hagyjuk dermedni, kb 1 órát, addig elkészítjük a habot.

4. lépés

A csomagoláson leírtak szerint elkészítjük és a krém tetejére kenjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük és utána tálalhatjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem