Feltöltve:

Könnyű mákos kalács

timer 170
mood Közepes
person 15 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojássárgája1 darab
Rama Vajas Íz15 dekagramm
zsemlemorzsa3 dekagramm
tojás2 darab
tej1 dl
mazsola1 csomag
finomliszt60 dekagramm
1 csipetnyi
kristálycukor10 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
darált mák30 dekagramm
instant élesztő4 dekagramm
vanilincukor1 csomag
körtelikőr vagy -pálinka1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt kevés langyos tejben elkeverjük, hozzáadunk egy csipet cukrot, két evőkanál lisztet és meleg helyen, kb. 30 perc alatt kovászt készítünk. A többi lisztet átszitáljuk, belemorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a kovászt, a tojásokat, a sót, a vaníliás cukrot, a maradék cukrot, a reszelt citromhéjat és az egészet jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és konyharuhával letakarva, kb. másfél órán át meleg helyen pihentetjük, amíg térfogata kétszeres lesz.

  2. 2. lépés

    A töltelékhez a tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a citrom héjával felforraljuk, majd leforrázzuk vele a mákot. Ezután hozzáadjuk a likőrt, a megmosott és lecsepegtetett mazsolát, a zsemlemorzsát, majd kihűtjük.

  3. 3. lépés

    A tésztát négy részre osztjuk és egyenként hosszú, keskeny téglalap alakúra nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a kinyújtott tészták közepére kenjük hosszában, majd feltekerjük és a rudakat összefonjuk. Felvert tojássárgájával megkenjük,Ramával kikent tepsibe tesszük és fél óráig pihentetjük.

  4. 4. lépés

    Előmelegített sütőben, 180 °C-on, 60 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 4
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem
{verbatim} {/verbatim}