Feltöltve:

Konfitált kacsazúza salátával és pirítóssal

timer 190
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagymagerezd8 darab
Knorr Zöldfűszeres Salátaöntet por1 csomag
pirítós4 szelet
kacsazsír750 milliliter
kacsazúza1 kilogramm
vegyes zöldsaláta200 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A kacsazúzát állapotától függően tisztítsuk, vagy vágjuk be őket. Ízesítsük alaposan a csirkés delikáttal és jól forgassuk át őket.

  2. 2. lépés

    Egy mélyebb, kisebb tepsiben forrósítsunk föl kb. 7-8 dl kacsazsírt. Tegyük bele a zúzát. Az a lényeg, hogy jól fedje be a forró kacsazsír a zúzát, így a tepsi méretétől függően lehet, hogy kevesebb, vagy több zsírra lesz szükségünk. Tegyük hozzá a szétnyomkodott fokhagymagerezdeket is. (Nem kell őket megpucolni, maradjon rajta a héja is.)

  3. 3. lépés

    Tegyük kb. 150 fokra előmelegített sütőbe és süssük 2 óra hosszát. Majd vegyük lejjebb, kb. 120 fokra a hőmérsékletet és süssük még egy órát. Ekkor biztosan vaj puha lesz a zúza. Lehet még tovább sütni, de akkor végig kb. 120 fokon süssük.

  4. 4. lépés

    Ha kész, vegyük ki egy szűrőkanállal a zúzát a zsírból. A Knorr öntetet készítsük el a leírás szerint, majd keverjük el a saláta mix-szel. Pirítsunk kenyeret hozzá. A pirítósra önthetünk egy keveset a langyos kacsazsírból. Fügelekvárral, vagy almazselével isteni előétel, de akár főételként is adhatjuk. (A kacsazsírt leszűrjük és további felhasználásra félretesszük.)

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek