Köményes krumplipaprikás savanyú káposzta körettel recept.
A krumplit megpucoljuk és nem túl vékony hasábokra vágjuk, a virslit felkarikázzuk, a kolbászt vékony szeletekre vágjuk, a hagymát megtisztítjuk a héjától és felaprítjuk. Ezalatt felteszünk egy nagy, mély és nyeles teflon serpenyőbe 3 evőkanál olajat melegedni.
Ha az olaj felforrósodott, akkor rátesszük a hagymát, a köménymagot, a virslit és a kolbászszeletkéket, majd együtt összepirítjuk. Ha ez megvan, rádobjuk a krumplit és azzal is kevergetjük, majd a vékony karikákra vágott paprikát is hozzáadjuk. Ha egy kicsit megpirult a burgonya, a paprika megfonnyadt, akkor lehet sózni, paprikával megszórni. Felöntjük bő főzővízzel, amiben a hozzávalók meg tudnak puhulni és lefedjük egy megfelelő méretű fedővel. A tüzet picit visszavesszük, ahogy a bográcsban főtt ételek ízét a lassabb főzéssel elérjük.
Ha a burgonya megfőtt, akkor egy villát szúrunk bele, hogy ellenőrizzük, majd fedő nélkül hagyjuk a levét egy kicsit elpárolódni. Forrón tálaljuk.
A savanyú káposzta körethez a csíkozott kápia paprikát (télen reszelt sárgarépával)alaposan átkeverjük a káposztával.