Feltöltve:

Köleses túrótorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

víz225 milliliter
vaníliaőrlemény0.5 teáskanál
nyírfacukor vagy xilit120 gramm
citrom reszelt héja és leve1 darab
tojás3 egész
natúr joghurt150 gramm
túró450 gramm
szemes köles75 gramm
Rama Vajas Íz15 gramm

A mázhoz

víz1 darab
zselatin1 csapott mokkáskanál

A linzerhez

teljes kiőrlésű búzaliszt200 gramm
tojássárgája1 darab
Rama Vajas Íz150 gramm
foszfátmentes sütőpor1 teáskanál
1 csipetnyi
nyírfacukor vagy xilit50 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először a lisztet, a xilitet, csipet sót és a sütőport összekeverjük.
    Majd az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze.
    Pihentessük 30 percet. Nem kell hűtőbe tenni, mert akkor könnyen törhet a linzer, elég ha hűvös helyre tesszük.

  2. 2. lépés

    A köles alaphoz olvasszuk meg egy serpenyőben a Vajas ízt, és ezen futtassuk meg a szemes kölest.
    Öntsük fel vízzel, forraljuk fel, majd lefedve, takaréklángon pároljuk puhára.
    Amikor láthatóan felszívta az összes nedvességet (max. 10 perc), akkor húzzuk le a tűzről, és hagyjuk lefedve további 10 percig. Majd hűtsük le teljesen.

  3. 3. lépés

    Tegyük egy üstbe a párolt kölest és a töltelék többi hozzávalóját, majd egy botmixerrel turmixoljuk olyan krémesre, amennyire csak lehet.
    B verzió: Szétmorzsoljuk kézzel a kihűlt kölest úgy, hogy szemeire essen, és belekeverjük a leturmixolt túrós alapba. Ebben az esetben rusztikusabb lesz a sütemény, jobban látszódik a töltelékben a köles.

  4. 4. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeverésen 160 fokra (légkeverésen egyenletesebben sül).
    Vegyünk egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát, és az aljára illesszünk rá egy darab szilikonos sütőpapírt.
    Vágjunk két olyan magas sütőpapír csíkot, mint a forma magassága.
    A forma oldalát belülről nagyon vékonyan kenjük át a Vajas ízzel, majd erre tapasszuk rá a papírcsíkokat.

  5. 5. lépés

    A tésztát osszuk két részre. 200 grammot nyújtsunk ki akkora lappá, mint a tortaforma lapja, majd helyezzük bele a formába. Süssük elő a tortalapot.

  6. 6. lépés

    Elősütés után öntsük rá a túrós-köleses tölteléket a tortalapra. 40 percig süssük a tortát, majd hűtsük ki.

  7. 7. lépés

    A maradék tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 4 mm vastagságúra, és kb. 3 cm magas szíveket szúrjunk ki belőle. Nekem összesen 11 db lett belőle.
    Ugyan ezen a hőfokon 6-8 perc alatt süssük készre őket, majd hűtsük ki.

  8. 8. lépés

    Tegyünk bármilyen gyümölcsöt a torta tetejére. A szíveket helyezzük a torta tetejére (ahogy a képen látható), vagy lekvárral a torta oldalához is tapasztható. Ha ez megvan, készítsük el a zselatint a használati útmutatóban megadottak szerint és öntsük a torta tetejére. Hűtsük ki a tortát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre