Kolbászos tészta
Kolbászos tészta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • kolbász - 10 dekagramm
  • tészta - 50 dekagramm
  • lecsókolbász - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tésztát a szokásos módon kifőzzük, lecsepegtetjük és melegen tartjuk, amíg elkészül a ragu.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, a kétféle kolbászt hosszában kettévágjuk, majd felszeleteljük.
  3. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a kolbászokat, megszórjuk késhegynyi pirospaprikával, majd öntünk rá kb. 1 dl vizet. Néhány percig kevergetve pároljuk. Mikor kellően besűrűsödött a szaft, ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint mustárral.
  4. Összekeverjük a kifőtt tésztával és kevés petrezselyemmel megszórva tálaljuk.