Kolbászos kenyérleves
Kolbászos kenyérleves
  • timer25 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 10 dekagramm
  • vöröshagyma - 10 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • fehér kenyér - 4 szelet
  • Delikát ételízesítő - 2 teáskanál
  • sertészsír - 5 dekagramm
  • zöldpaprika - 10 dekagramm
  • ecet - 1 teáskanál
  • fűszerpaprika - 1 teáskanál
  • petrezselyem - 1 csokor
  • főzőkolbász - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A kenyér szeleteket kockázzuk, és 3 dkg zsírban aranybarnára pirítjuk. Eközben a vöröshagymát finomra vágjuk. A pirított kenyérkockákat tegyük félre és a maradék zsírban, lassú tűzön pirítsuk aranysárgára a hagymát.
  2. A pirított hagymát szórjuk meg kevés fűszerpaprikával, öntsük fel bő 1 liter vízzel. Ízesítsük 2 csapott tk Delikáttal így adva teltséget, zöldséges gazdagságot a levesünknek, és forraljuk fel.
  3. A főzőkolbászt felkarikázzuk, a paradicsomot, a zöldpaprikát 1x1 cm-es kockákra vágjuk és a petrezselymet felaprítjuk. A forrásban lévő leveshez adjuk Ezután beletesszük a paradicsomot, zöldpaprikát és a kolbászt.
  4. Újraforraljuk, ízlés szerint 1 vagy 2 tk ecetet adunk hozzá, és lassan hozzácsorgatjuk a felvert tojásokat. Lassú tűzön kb. 3 percig főzzük. Kóstoljuk meg, szükség szerint utóízesíthetünk kevés Delikáttal a kolbász sósságától függően. Tálaljuk az aprított zöldpetrezselyemmel és a kenyérkockákkal.