Feltöltve:

Kolbászos kenyérleves

timer 25
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom10 dekagramm
vöröshagyma10 dekagramm
tojás2 darab
fehér kenyér4 szelet
Delikát ételízesítő2 teáskanál
sertészsír5 dekagramm
zöldpaprika10 dekagramm
ecet1 teáskanál
fűszerpaprika1 teáskanál
petrezselyem1 csokor
főzőkolbász20 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A kenyér szeleteket kockázzuk, és 3 dkg zsírban aranybarnára pirítjuk. Eközben a vöröshagymát finomra vágjuk. A pirított kenyérkockákat tegyük félre és a maradék zsírban, lassú tűzön pirítsuk aranysárgára a hagymát.

  2. 2. lépés

    A pirított hagymát szórjuk meg kevés fűszerpaprikával, öntsük fel bő 1 liter vízzel. Ízesítsük 2 csapott tk Delikáttal így adva teltséget, zöldséges gazdagságot a levesünknek, és forraljuk fel.

  3. 3. lépés

    A főzőkolbászt felkarikázzuk, a paradicsomot, a zöldpaprikát 1x1 cm-es kockákra vágjuk és a petrezselymet felaprítjuk. A forrásban lévő leveshez adjuk Ezután beletesszük a paradicsomot, zöldpaprikát és a kolbászt.

  4. 4. lépés

    Újraforraljuk, ízlés szerint 1 vagy 2 tk ecetet adunk hozzá, és lassan hozzácsorgatjuk a felvert tojásokat. Lassú tűzön kb. 3 percig főzzük. Kóstoljuk meg, szükség szerint utóízesíthetünk kevés Delikáttal a kolbász sósságától függően. Tálaljuk az aprított zöldpetrezselyemmel és a kenyérkockákkal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 65"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem