Kolbászos gombaragu
Kolbászos gombaragu
  • timer21 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

    Elkészítés:

    1. Előkészítés A hagymát vékonyra karikázzuk, a megmosott zöldpaprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A gombát megmossuk és cikkekre vágjuk.
    2. Dinsztelés A forró olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a zöldpaprikát és a gombát, fedő alatt saját levében puhára pároljuk, ezután zsírjára sütjük. Ez annyit jelent, hogy nagyon kevés levet hagyjunk rajta, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen.
    3. Fűszerezés Megszórjuk a finomra aprított petrezselyemmel, hozzáadjuk a pépesre zúzott fokhagymát, és beleöntjük a 2 dl vízben és 2 dl tejszínben előzőleg elkevert Alapot.
    4. Kolbász Hozzáadjuk a szeletelt kolbászt és további 8-10 percig főzzük, végül hozzátesszük a paradicsomot, és kevergetés közben egy-két percig forraljuk.