Kolbászos burek
Kolbászos burek
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • túró - 25 dekagramm
  • kolbász - 10 dekagramm
  • finomliszt - 30 dekagramm
  • só - 2 teáskanál
  • krémsajt - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és egy pohárral köröket szaggatunk belőle.
  2. A kolbász héját lehúzzuk, apróra vágjuk és összekeverjük a natúr krémsajttal.
  3. A tésztakörök közepére halmozunk egy-egy kis kupac tölteléket, majd félbehajtjuk a köröket és a félkör széleinél jól összenyomkodjuk a tésztát.
  4. A félköröket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, villával megszurkáljuk őket, majd a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük, amíg piros nem lesz a teteje a tésztáknak.