Feltöltve:

Kolbászos bableves

timer 60
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fehérbab20 dekagramm
füstölt kolbász20 dekagramm
közepes hagyma2 darab
fokhagyma gerezd2 darab
sárgarépa2 darab
burgonya20 dekagramm
babérlevél2 darab
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka2 darab
szegfűbors1 szem
fekete bors2 szem
majoránna2 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Az alaposan megmosott babot áztassuk jó bő hideg vízben 1 éjszakán keresztül. Tegyük fel a babot 1.5 liter hideg vízben főni, fűszerezzük egész borssal, szegfűborssal. Ha felforrt adjuk hozzá a Knorr Füstölthús ízesítő kockát. Főzzük 30 percig.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Egy lábosban pirítsuk aranysárgára a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a szeletelt kolbászt.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Adjuk hozzá a fokhagymát, a répát és a krumplit, babérlevelet. Kevergetve pirítsuk össze 2 perc alatt.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Öntsük hozzá az előfőzött babot, levével együtt (a szegfűborsot és egész borsot vegyük ki belőle) és főzzük további 20 percig.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Fűszerezzük majoránnával. Kóstolás után, szükség szerint, utóízesítsünk kevés sóval vagy Delikáttal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Jókai bableves

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1

Zöldbableves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tejfölös zöldbableves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2

Babgulyás

timer 130"
mood Közepes
thumb_up 2

Tejfölös bableves

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Jókai bableves kuktában

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Fehérbableves

timer 160"
mood Közepes
thumb_up 0

Lőrinci bableves

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Zöldbableves

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Bableves csülökkel

timer 125"
mood Közepes
thumb_up 1

Jókai bableves – csipetkével

timer 190"
mood Nehéz
thumb_up 0

Bableves

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0